Elkészítés: Pörköljük meg a tökmagot a 180 C/350 F/Gáz 1,5 fokozatú
előmelegített sütőben úgy, hogy 20 ml olívaolajjal megkenjük a tökmagot, majd
egy tepsibe tesszük és 8-12 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Vigyázzunk, meg ne
égjen. Vágjuk fel a görögdinnyét, távolítsuk el a héját, ha van idő, magozzuk
ki. Helyezzük tányérra az összevágott görögdinnyét, szórjuk meg a fetadarabokkal
és a pirított tökmaggal, a frissen őrölt borssal, öntsük nyakon egy kis
olívaolajjal. Citromszeletekkel dekorálva tálaljuk. (Culinaris.hu)
Sávuot: a törvényadás ünnepének eredete
Az Ószövetség egyik legjelentősebb nemzeti és vallási ünnepe volt – de az Újszövetség egyik meghatározó eseménye is ezen az ünnepen történt »
Húsvét, az örömünnep
A szabadulás és a megváltás története »
Bán Mór: Hunyadi János a hit védelmezője volt
(ami a sorozatból eltűnt) »