Lassanként beledolgozunk 50-60 dkg lisztet, attól függően, hogy a krumplik
milyen vizesek. Alaposan kikeverjük. Nem túl lágy és nem is túl kemény
galuskatészta-szerűséget kell kapnunk. Ha kell, még hozzáteszünk lisztet,
amennyit felvesz. Fakanállal alaposan kiverjük alulról felfelé, hogy puffogjon,
levegős legyen, és simára kidolgozott. Hagyjuk egy kicsit pihenni.
A tésztát forró sós és olajos vízbe szaggatjuk késsel vagy nagyobb lyukú
galuskaszaggatóval. A megfőtt krumplis galuskákat kihalásszuk, leszűrjük,
leöblítjük, és egy kiolajozott jénai edénybe rakjuk le úgy, hogy minden réteg
galuskát alaposan megszórunk juhtúróval. Közben egy kis szalonnát olvasztunk,
pirítunk, és ezt is rétegezzük a galuskával. Ha kész, fél órára berakjuk meleg
sütőbe, hogy a juhtúró jól elolvadjon. Melegen tálaljuk, alaposan megöntözve
tejföllel. (receptblog.hu)
Egy századot látott megtörténni
Beszélgetés a 100 éves Bakó Ferenccel »
Ősi ünnep új ruhában: a Valentin-nap másfél évezredes története
A népszerű ünnep a pogány Római Birodalom Lupercaliájára vezethető vissza »
Magyar hősök, zsidó túlélők: drámai holokauszt-történetek
Akik elmondják az elmondhatatlant »