Lassanként beledolgozunk 50-60 dkg lisztet, attól függően, hogy a krumplik
milyen vizesek. Alaposan kikeverjük. Nem túl lágy és nem is túl kemény
galuskatészta-szerűséget kell kapnunk. Ha kell, még hozzáteszünk lisztet,
amennyit felvesz. Fakanállal alaposan kiverjük alulról felfelé, hogy puffogjon,
levegős legyen, és simára kidolgozott. Hagyjuk egy kicsit pihenni.
A tésztát forró sós és olajos vízbe szaggatjuk késsel vagy nagyobb lyukú
galuskaszaggatóval. A megfőtt krumplis galuskákat kihalásszuk, leszűrjük,
leöblítjük, és egy kiolajozott jénai edénybe rakjuk le úgy, hogy minden réteg
galuskát alaposan megszórunk juhtúróval. Közben egy kis szalonnát olvasztunk,
pirítunk, és ezt is rétegezzük a galuskával. Ha kész, fél órára berakjuk meleg
sütőbe, hogy a juhtúró jól elolvadjon. Melegen tálaljuk, alaposan megöntözve
tejföllel. (receptblog.hu)
Szent István - látnok vagy realista volt az államalapító király?
Szuverenitás, bibliai hit és Jeruzsálem kérdése »
„Miért létezik Izrael állama?” - Interjú Tatár György filozófussal
A megrendülés hiánya és az apokaliptikus tövis »
Alkalmazott vereségfilozófia? Tatár György Európáról és a migrációs krízisről
Interjú a térségünket formáló globális trendekről »