hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Házi sztrapacska
Recept

2007. 06. 06.
Kb. 80-90 dkg krumplit megpucolunk, megmossuk, majd lereszeljük finomra. 2 tojást felverünk sóval, és hozzáöntjük a krumplihoz. Elkeverünk még benne 3-5 dkg margarint vagy zsírt.

Lassanként beledolgozunk 50-60 dkg lisztet, attól függően, hogy a krumplik
milyen vizesek. Alaposan kikeverjük. Nem túl lágy és nem is túl kemény
galuskatészta-szerűséget kell kapnunk. Ha kell, még hozzáteszünk lisztet,
amennyit felvesz. Fakanállal alaposan kiverjük alulról felfelé, hogy puffogjon,
levegős legyen, és simára kidolgozott. Hagyjuk egy kicsit pihenni.

A tésztát forró sós és olajos vízbe szaggatjuk késsel vagy nagyobb lyukú
galuskaszaggatóval. A megfőtt krumplis galuskákat kihalásszuk, leszűrjük,
leöblítjük, és egy kiolajozott jénai edénybe rakjuk le úgy, hogy minden réteg
galuskát alaposan megszórunk juhtúróval. Közben egy kis szalonnát olvasztunk,
pirítunk, és ezt is rétegezzük a galuskával. Ha kész, fél órára berakjuk meleg
sütőbe, hogy a juhtúró jól elolvadjon. Melegen tálaljuk, alaposan megöntözve
tejföllel. (receptblog.hu)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!