Lassanként beledolgozunk 50-60 dkg lisztet, attól függően, hogy a krumplik
milyen vizesek. Alaposan kikeverjük. Nem túl lágy és nem is túl kemény
galuskatészta-szerűséget kell kapnunk. Ha kell, még hozzáteszünk lisztet,
amennyit felvesz. Fakanállal alaposan kiverjük alulról felfelé, hogy puffogjon,
levegős legyen, és simára kidolgozott. Hagyjuk egy kicsit pihenni.
A tésztát forró sós és olajos vízbe szaggatjuk késsel vagy nagyobb lyukú
galuskaszaggatóval. A megfőtt krumplis galuskákat kihalásszuk, leszűrjük,
leöblítjük, és egy kiolajozott jénai edénybe rakjuk le úgy, hogy minden réteg
galuskát alaposan megszórunk juhtúróval. Közben egy kis szalonnát olvasztunk,
pirítunk, és ezt is rétegezzük a galuskával. Ha kész, fél órára berakjuk meleg
sütőbe, hogy a juhtúró jól elolvadjon. Melegen tálaljuk, alaposan megöntözve
tejföllel. (receptblog.hu)
A szellem erejével: az okkultizmus harca a kereszténységgel
Mítoszoktól, misztériumoktól és babonaságoktól sűrűn átszőtt szellemi-vallási közegbe robbant bele a kereszténység »
Pünkösd után: a karizmák titkai
Hogyan alakult a Szentlélek ajándékainak megítélése az elmúlt 2 ezer évben »
Nők a pünkösdi mozgalomban
Növekvő szerepvállalás és alakuló trendek az Egyházban »