hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tavaszi újburgonya
Recept

2007. 05. 16.
Néhány hét, és itt a nyár! A piacokon egyre több standon találunk az „öreg” helyett újburgonyát. Vitaminban és ásványi anyagban igen gazdag: tartalmaz C-, B1-, B2-vitaminokat, foszfort, kalciumot és vasat. Magas víztartalmánál fogva energiatartalma is töredéke öreg társának. E heti receptajánlatunk egytálételként salátával, de köretként is tökéletesen megállja a helyét.

Hozzávalók: 1 kg apró újburgonya, 1 csokor újhagyma, 1-1 db kaliforniai zöld
és piros paprika, 15 dkg tisztított, szeletelt csiperke-gomba, 1/2 dl olívaolaj,
só, őrölt bors, friss vágott petrezselyem.

Elkészítése: a burgonyát alaposan megmossuk, sózzuk, és néhány percig állni
hagyjuk, így a héját könnyen le tudjuk dörzsölni. Ismét megmossuk, félretesszük.
Az újhagymát, paprikát és a csiperkegombát megmossuk, felszeletel-jük. Egy nagy
serpenyőben felhevítjük az olajat, és hirtelen megpirítjuk az összes zöldséget a
burgonya kivételével, majd hozzáadjuk a megmosott burgonyát is. Sózzuk,
borsozzuk, és kb. 20 percig fedő alatt, kis lángon készre pároljuk. Vizet nem
adunk hozzá, mivel az újburgonya víztartalma igen magas. Ha a burgonyánk már
elég puha, szórjuk meg az aprított petrezselyemmel, és fedő nélkül pirítsuk még
néhány percig.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!