Hozzávalók: 1 kg apró újburgonya, 1 csokor újhagyma, 1-1 db kaliforniai zöld
és piros paprika, 15 dkg tisztított, szeletelt csiperke-gomba, 1/2 dl olívaolaj,
só, őrölt bors, friss vágott petrezselyem.
Elkészítése: a burgonyát alaposan megmossuk, sózzuk, és néhány percig állni
hagyjuk, így a héját könnyen le tudjuk dörzsölni. Ismét megmossuk, félretesszük.
Az újhagymát, paprikát és a csiperkegombát megmossuk, felszeletel-jük. Egy nagy
serpenyőben felhevítjük az olajat, és hirtelen megpirítjuk az összes zöldséget a
burgonya kivételével, majd hozzáadjuk a megmosott burgonyát is. Sózzuk,
borsozzuk, és kb. 20 percig fedő alatt, kis lángon készre pároljuk. Vizet nem
adunk hozzá, mivel az újburgonya víztartalma igen magas. Ha a burgonyánk már
elég puha, szórjuk meg az aprított petrezselyemmel, és fedő nélkül pirítsuk még
néhány percig.
Tökfejek, boszorkányok, szellemek és csontvázak: honnan ered a Halloween valójában?
Több ezer éves hagyományokból épül fel a pogány szelleműző ünnep »
‘56 egy párizsi gyermek szemével
Külföldön is hatalmas izgalommal követték az akkori eseményeket »
Újév, rettenetes napok és a bűnbánat ereje
A rós hásánát követő időszak a önvizsgálat, bűnbánat, bűnvallás és a megtérés ideje »