Hozzávalók 4 személyre: 4 egész tojás, 3 csapott evőkanál liszt, 6 evőkanál
cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 4 dkg vaj, 20 dkg friss eper, porcukor a
szóráshoz.
Az epret megmossuk, csumáitól megtisztítjuk és felszeleteljük. A tojásokat
szétválasztjuk.
A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, félretesszük. A sárgáját a
cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, beleszitáljuk a lisztet, és tovább
keverjük, hogy egynemű masszát kapjunk. Végül lazán beleforgatjuk a tojáshabot.
Palacsintasütőben kis lángon kevés vajat melegítünk, és egy merőkanálnyi masszát
eligazgatunk benne, pont mintha palacsintát sütnénk. Az omlettünk egyik felét
gazdagon megszórjuk eperszeletekkel, majd kicsit sülni hagyjuk, és egy sütőlapát
segítségével szimmetrikusan ráfordítjuk az omlett másik felét. Akkor a legjobb,
ha aranybarnára sült.
A kész omletteket megszórjuk porcukorral, és még melegen tálaljuk.
A szellem erejével: az okkultizmus harca a kereszténységgel
Mítoszoktól, misztériumoktól és babonaságoktól sűrűn átszőtt szellemi-vallási közegbe robbant bele a kereszténység »
Pünkösd után: a karizmák titkai
Hogyan alakult a Szentlélek ajándékainak megítélése az elmúlt 2 ezer évben »
Nők a pünkösdi mozgalomban
Növekvő szerepvállalás és alakuló trendek az Egyházban »