Hozzávalók 4 személyre: 4 egész tojás, 3 csapott evőkanál liszt, 6 evőkanál
cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 4 dkg vaj, 20 dkg friss eper, porcukor a
szóráshoz.
Az epret megmossuk, csumáitól megtisztítjuk és felszeleteljük. A tojásokat
szétválasztjuk.
A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, félretesszük. A sárgáját a
cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, beleszitáljuk a lisztet, és tovább
keverjük, hogy egynemű masszát kapjunk. Végül lazán beleforgatjuk a tojáshabot.
Palacsintasütőben kis lángon kevés vajat melegítünk, és egy merőkanálnyi masszát
eligazgatunk benne, pont mintha palacsintát sütnénk. Az omlettünk egyik felét
gazdagon megszórjuk eperszeletekkel, majd kicsit sülni hagyjuk, és egy sütőlapát
segítségével szimmetrikusan ráfordítjuk az omlett másik felét. Akkor a legjobb,
ha aranybarnára sült.
A kész omletteket megszórjuk porcukorral, és még melegen tálaljuk.
Tökfejek, boszorkányok, szellemek és csontvázak: honnan ered a Halloween valójában?
Több ezer éves hagyományokból épül fel a pogány szelleműző ünnep »
‘56 egy párizsi gyermek szemével
Külföldön is hatalmas izgalommal követték az akkori eseményeket »
Újév, rettenetes napok és a bűnbánat ereje
A rós hásánát követő időszak a önvizsgálat, bűnbánat, bűnvallás és a megtérés ideje »