Hozzávalók: 2 doboz vörösbabkonzerv, 1 kis fej hagyma, olaj, 2 gerezd
fokhagyma, 2 evőkanál sűrített paradicsom, 5 dkg baconszalonna, 1 kiskanál
fűszerpaprika, őrölt bors, (őrölt csilipaprika), petrezselyem, zeller,
bazsalikom, 2 dl tejszín.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk
a kis kockára vágott baconszalonnát, és tovább pirítjuk a hagymával. Felöntjük a
1,5 doboz vörösbabkonzervvel és a 2 liter vízzel, fűszerezzük. Lassú tűzön
főzzük 20 percig. A megmaradt fél doboz vörösbabot pürésítsük egy botmixer
segítségével, és keverjük el a 2 dl tejszínnel, majd keverjük hozzá a leveshez,
amit előzőleg már a tűzről levettünk. Jó étvágyat!
Tökfejek, boszorkányok, szellemek és csontvázak: honnan ered a Halloween valójában?
Több ezer éves hagyományokból épül fel a pogány szelleműző ünnep »
‘56 egy párizsi gyermek szemével
Külföldön is hatalmas izgalommal követték az akkori eseményeket »
Újév, rettenetes napok és a bűnbánat ereje
A rós hásánát követő időszak a önvizsgálat, bűnbánat, bűnvallás és a megtérés ideje »