Hozzávalók: 25 dkg főtt koktélrák (mélyhűtött), 2 db főtt tojás, 1 lime leve
és reszelt héja, 10 dkg gauda sajt, 1 evőkanál (ek) apróra vágott metélőhagyma,
1 tojássárgája, 1 dl étolaj, 1 ek cukor, 1 ek mustár, 1 ek ketchup, fél dl
tejföl, só, őrölt bors.
A rákot kiolvasztjuk, levétől lecsepegtetjük. A főtt tojásokat felszeleteljük, a
sajtot kis kockákra vágjuk. Majonézt inkább magunk készítsünk, mert nemcsak
ízletesebb, de egészségesebb is a boltinál. A tojássárgáját tegyük egy
keverőtálba, sózzuk, és adjunk hozzá pár cseppet a lime levéből. Egy habverő
segítségével folyamatosan kevergessük, és szigorúan cseppenként adagoljuk hozzá
az olajat. Mikor kezd krémszerűvé válni, az olajat már csorgatva is
hozzákeverhetjük. Ízesítsük mustárral, cukorral, őrölt borssal.
A kész majonézhez keverjük hozzá a ketchupot, a tejfölt. Fűszerezzük
metélőhagymával és a lime reszelt héjával, végül keverjük bele az összes többi
hozzávalót. Hűtés után, pirítóssal kínáljuk. (E. K.)
Tökfejek, boszorkányok, szellemek és csontvázak: honnan ered a Halloween valójában?
Több ezer éves hagyományokból épül fel a pogány szelleműző ünnep »
‘56 egy párizsi gyermek szemével
Külföldön is hatalmas izgalommal követték az akkori eseményeket »
Újév, rettenetes napok és a bűnbánat ereje
A rós hásánát követő időszak a önvizsgálat, bűnbánat, bűnvallás és a megtérés ideje »