hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Recept

2006. 11. 08.
Ráksaláta

Hozzávalók: 25 dkg főtt koktélrák (mélyhűtött), 2 db főtt tojás, 1 lime leve
és reszelt héja, 10 dkg gauda sajt, 1 evőkanál (ek) apróra vágott metélőhagyma,
1 tojássárgája, 1 dl étolaj, 1 ek cukor, 1 ek mustár, 1 ek ketchup, fél dl
tejföl, só, őrölt bors.

A rákot kiolvasztjuk, levétől lecsepegtetjük. A főtt tojásokat felszeleteljük, a
sajtot kis kockákra vágjuk. Majonézt inkább magunk készítsünk, mert nemcsak
ízletesebb, de egészségesebb is a boltinál. A tojássárgáját tegyük egy
keverőtálba, sózzuk, és adjunk hozzá pár cseppet a lime levéből. Egy habverő
segítségével folyamatosan kevergessük, és szigorúan cseppenként adagoljuk hozzá
az olajat. Mikor kezd krémszerűvé válni, az olajat már csorgatva is
hozzákeverhetjük. Ízesítsük mustárral, cukorral, őrölt borssal.

A kész majonézhez keverjük hozzá a ketchupot, a tejfölt. Fűszerezzük
metélőhagymával és a lime reszelt héjával, végül keverjük bele az összes többi
hozzávalót. Hűtés után, pirítóssal kínáljuk. (E. K.)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!