A meghámozott almák magházát kivájjuk, és a helyükre töltjük a fahéjjal
elkevert mazsolát. A maradék hozzávalókat a cukor kivételével összegyúrjuk,
kinyújtjuk, majd akkora négyzetekre vágjuk, hogy az almákat belecsomagolhassuk.
Süssük őket előmelegített sütőben
180 °C-on 30 percig, majd vegyük ki az almákat, vizezzük meg, és a
kristálycukorban meghempergetve süssük addig, míg az almákon a cukor
karamellizálódik.
Főve:
Hozzávalók: 11 db alma, 25-30 dkg liszt, 1 tojás, 10 dkg cukor, fahéj, vaníliás
cukor, olaj, zsemlemorzsa. Öntet: 2 dl tejföl, cukor ízlés szerint, vaníliás
cukor, fahéj.
A hámozott almát lereszeljük, levét kinyomkodjuk. A zsemlemorzsát olajon
megpirítjuk, majd adunk hozzá 1-2 kanál porcukrot és egy kis fahéjat. Dolgozzuk
öszsze a maradék hozzávalókat a reszelt almával, és nedves kézzel formáljunk a
masszából gombócokat. Enyhén sós, forrásban lévő vízben 10-15 percig főzzük,
majd szűrjük le, és forgassuk meg őket a prézliben. 2 dl tejfölt keverjünk ki a
kétféle cukorral és egy csipet fahéjjal, és ezzel öntözzük meg a gombócokat.
Tökfejek, boszorkányok, szellemek és csontvázak: honnan ered a Halloween valójában?
Több ezer éves hagyományokból épül fel a pogány szelleműző ünnep »
‘56 egy párizsi gyermek szemével
Külföldön is hatalmas izgalommal követték az akkori eseményeket »
Újév, rettenetes napok és a bűnbánat ereje
A rós hásánát követő időszak a önvizsgálat, bűnbánat, bűnvallás és a megtérés ideje »