A meghámozott padlizsánokat leöntjük a citromlé, 1 evőkanál só és 1 dl víz
keverékével, hogy ne barnuljanak meg, amíg előkészítjük a többi hozzávalót.
Tegyük a zöldségeket, az olívaolajat és 1,5 dl vizet egy nagy serpenyőbe.
Tegyük bele a padlizsánokat is, amelyeket vágjunk fel 5 cm hosszú, 2 cm széles
hasábokra. Sózzuk meg, és erős lángon főzzük 5 percig, majd közepes lángon még
negyed óráig, amíg a padlizsán megpuhul, de még nem válik pépessé. Tegyük félre
hűlni. Az ecetet, fokhagymát és fűszereket keverjük össze és öntsük a salátára.
Hidegen tálaljuk étvágyhozó előételként vagy könnyű húsok kíséretében köretként.
Jó étvágyat!
Tökfejek, boszorkányok, szellemek és csontvázak: honnan ered a Halloween valójában?
Több ezer éves hagyományokból épül fel a pogány szelleműző ünnep »
‘56 egy párizsi gyermek szemével
Külföldön is hatalmas izgalommal követték az akkori eseményeket »
Újév, rettenetes napok és a bűnbánat ereje
A rós hásánát követő időszak a önvizsgálat, bűnbánat, bűnvallás és a megtérés ideje »