Alapeset: A besózott húst először lisztbe, felvert tojásba, majd
zsemlemorzsába (továbbiakban: prézli) forgatjuk, végül forró olajban
aranybarnára sütjük.
1. variáció: Vajon pirítsunk két gerezd zúzott fokhagymát, adjunk hozzá vágott
petrezselymet és egy citrom levét. Panírozás előtt kenjük meg vele a
hússzeleteket.
2. variáció: Keverjünk a prézlibe tökmagot, napraforgómagot, szezámmagot.
3. variáció: A felvert tojáshoz adjunk reszelt sajtot és egy késhegynyi
szerecsendiót.
4. variáció: Keverjünk el a prézlivel darált diót vagy kókuszreszeléket
fele-fele arányban.
5. variáció: Ínyencek és lisztérzékenyek a prézli helyett használhatnak
burgonyapüré-pelyhet vagy kukoricapelyhet.
+1 ráadás: Extra ropogós bunda érdekében a kétszeri panírozás ajánlott.
„A Sátán újra a Földön lakik, és számos emberi testet öltött magára”
Németh Sándor beszéde az október 7-e utáni Izrael melletti szolidaritási tüntetésen »
Emlékezés az aradi hősökre
Kik érted haltak »
Kicsoda Charlie Kirk, Trump titkos fegyvere?
A 31 éves evangéliumi keresztény influenszer, aki egyetemisták millióit mozgósította a választások előtt »