hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Recept

2006. 08. 23.
Szilvával sült csirkecombok

Kezdődik a szilvaszezon! A már jól ismert szilvásgombóc helyett most egy
szokatlanabb húsos fogás receptjét osztjuk meg olvasóinkkal.

A hozzávalók: 1 kg csirkecomb, ½ kg szilva, 3 evőkanál méz vagy cukor, 5 dkg
vaj, késhegynyinél picivel több fahéj, 2 nagyobb gerezd fokhagyma vagy 1
kiskanál fokhagymagranulátum, só, őrölt bors, 1 dl fehérbor.

A csirkecombokat megmossuk, papírtörlővel megtöröljük, ha túl nagyok,
kettévágjuk. Sózzuk, borsozzuk, a zúzott fokhagymával vagy a
fokhagymagranulátummal alaposan bedörzsöljük. A húsokat kivajazott tepsiben
eligazgatjuk, állni hagyjuk. Amíg a szilvát előkészítjük, a sütőt is
előmelegítjük 200 °C-ra. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, kisebb kockákra
vágjuk, tálba tesszük, és a 3 evőkanál cukorral vagy mézzel és a fahéjjal
összekeverjük. A hús alá 1 dl fehérbort öntünk, a tepsit szorosan
lealufóliázzuk, hogy a gőz ki ne szökjön sütés közben, és 200 °C-on 40 percig
sütjük. Távolítsuk el a fóliát, és a szilvás keveréket egyenletesen terítsük a
húsra, süssük tovább fólia nélkül (közben folyamatosan locsolgassuk a
pecsenyelével), egészen addig, míg szép pirosra sül (kb. 40 perc).
Burgonyakrokett vagy burgonyapüré illik hozzá.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!