A "régi szép időkben" még szerződéses boltokat üzemeltettek, így hát öt-hat éven belül sikerült olyan minőségi előrelépést tenniük, melyből aztán a kilencvenes évek elejére egy sikeres, színvonalas étterem alakult ki. Értelemszerűen a vendégkör is kicserélődött. Több mint százféle főételből választhat az odalátogató, melynek stabil körét ma már leginkább az üzletemberek biztosítják. Megtudtuk, hogy a borozóról étteremre való átállásban komoly szerepet játszott a kerületi rendőrség, akik szintén állandó vendéggé váltak az ebédeknél, illetve vacsoráknál, így az étterem tulajdonosának nem kellett komolyabb erőfeszítést tenni annak érdekében, hogy az iszákos, gengszter arcokat felváltsák az üzletemberek, családok és párok. Még egy gonddal kevesebb!
A kis- és középvállalkozások fejlesztéséhez ideális tippel szolgáló tulajdonos kiemelte, hogy: "Nem Mercedest vettem, nem nyaralni mentünk (akkor!) állandóan, hanem a vállalkozásba
visszapörgettünk minden hasznot, így az étterem vendégei is egyre inkább tetszésüket fejezték ki a látványos szépüléssel kapcsolatban."
Az üzletember elmondása szerint teljes sikerélményt jelentett számára, hogy egy elég lehetetlen helyen – Pest-szentlőrincen, a József utcában – sikerült mindezt kivitelezni, mely köztudottan nem egy pénzköltő, elit környék. Az pedig csak hab a tortán, hogy egy nem szakmabeli váltotta valóra mindezt, hanem aki csak belecsöppent a bizniszbe, komoly sikerélményeket tulajdonítva magának az üzlet fenntartása és előrehaladása szempontjából. Széles látókörűségét bizonyítja, hogy bejárta a világot annak érdekében, hátha talál valami ínyencséget "nagy" országok "nagy" konyháiban. Ebbéli fáradozása nem volt hiába. Szerencséjére! Luxemburgban, Olaszországban, Franciaországban is azt kereste, miként tudják a megszerzett pluszt beépíteni a hazai ízekbe és koncepcióba, vagyis hogyan lehetne szebbé és jobbá tenni az itteni körülményeket. Aztán itt a "sarkon" az osztrákoknál zárt a szívébe az étterem tulajdonosa egy közel kétszáz éve működő vendéglőt, melyet aztán Budapesten kivitelezett; magas színvonalat elérhető áron a vendégek számára. A Kakas étteremben éppúgy megtalálhatóak az ínyenceknek készített ételek, mint a hagyományos magyar fogások.
Minden asztalon fellelhető egy tesztlap is, melyen a vendég jelezheti megelégedettségi szintjét. Aztán nem is maradtak el a siker trófeái sem. A Kakas 1998-ban Magyarországon elnyerte a legjobb kisvendéglő címet, 1999-ben pedig dobogós helyet ért el az Országos Gasztronómiai Versenyen.
Tökfejek, boszorkányok, szellemek és csontvázak: honnan ered a Halloween valójában?
Több ezer éves hagyományokból épül fel a pogány szelleműző ünnep »
‘56 egy párizsi gyermek szemével
Külföldön is hatalmas izgalommal követték az akkori eseményeket »
Újév, rettenetes napok és a bűnbánat ereje
A rós hásánát követő időszak a önvizsgálat, bűnbánat, bűnvallás és a megtérés ideje »