hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Halászlé ősszel
Kóstoló

2001. 11. 25.
Kellemes idővel kezdődött a november. Mit lehet ilyenkor tenni? Kirándulni kell. A Balaton partjára nem először esik a választás. Az egész napos kirándulás végállomása Balatonfüred. 

Korán sötétedik, hideg is van, enni kéne egy forró levest. Nem először választjuk a füredi Halászkertet. Talán most sikerül rajtuk kifogni, halászlé a valódi szezonon kívül. Egy kereskedelmi rádió hangja próbálja a vendégek helyét betölteni. Nem tolakodó, beszélgetni lehet mellette, és nincs tömeg sem. Megérkezik a halászlé, kis bográcsban és forrón. Sűr? és finom, enyhén csípős, és a mellé adott kenyér friss, kell ennél több? Kell, ezért jut hely a másodiknak is. Igaz nehéz választani, mert van miből. A felszolgálás udvarias, rugalmas – nem gond a teljesen átalakított főétel megrendelése sem. Külön meglepetés a desszert, a palacsinta frissen sütve, és a töltelék dió is eredeti. Elegáns és jó hely, ennek megfelelőek az árai is. A környéken járók nagy örömére egész évben nyitva. Méltó befejezésként már csak egy kellemes és frissítő Balaton-parti séta maradhat. (Halászkert Vendéglő, Balatonfüred, Zákonyi F. u. 2.)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!