Világos, hogy a betegek érdekében felvilágosítást kell adni az élelmiszerek pontos összetevőiről, beleértve az allergéneket is. Másrészről, mintha divatba jött volna a „mentesség”. Tényleg ilyen gyakoriak az élelmiszer okozta panaszok?
– Nyugati társadalmakban a megkérdezettek ötöde számol be ételfogyasztás okozta tünetekről. A tünetek leggyakoribb oka az emésztőrendszer megbetegedése, például epekő, fekély, gyulladás, daganat. Ritkább ok az ételek okozta fertőzés, vagy mérgezés. Az utóbbi időben azonban valóban egyre gyakoribb, hogy a panaszok hátterében ételallergia vagy ételintolerancia igazolódik.
Mi a különbség a két fogalom között?
Tökfejek, boszorkányok, szellemek és csontvázak: honnan ered a Halloween valójában?
Több ezer éves hagyományokból épül fel a pogány szelleműző ünnep »
‘56 egy párizsi gyermek szemével
Külföldön is hatalmas izgalommal követték az akkori eseményeket »
Újév, rettenetes napok és a bűnbánat ereje
A rós hásánát követő időszak a önvizsgálat, bűnbánat, bűnvallás és a megtérés ideje »