Szellőztetési megoldások üzemi konyhákba (x)
Szellőztetési megoldások üzemi konyhákba (x)

www.ventilatorok.hu

2024. 10. 21.
Az üzemi konyhák, kifőzdék, éttermek és büfék szellőztetésének megoldása alapvető fontosságú. A páraelszívás csak és kizárólag folyamatos légcserével megoldható. Ebben a cikkünkben adunk néhány tippet, mire érdemes figyelni, ha nagyüzemi konyha szellőztetését kívánjuk megoldani.

Ez egy PR cikk

Ha megfelelő berendezést keresünk, akkor érdemes megnézni a ventilátorok.hu ipari ventilátorok kínálatát, ahol számos modell közül válogathatunk, így mindenki garantáltan megtalálja a számára legmegfelelőbb készüléket.

Mi a gond a páralecsapódással?

A nagyüzemi konyhákban igen jelentős a páraképződés és az ebből fakadó páralecsapódás. Ez nem csak egészségtelen az emberi szervezet számára, de az épület szerkezetében is képes kárt tenni. A páralecsapódás következtében igen hamar megjelenik a falakon a penészgomba, ami nem higiénikus és egyáltalán nem megengedhető egy étteremben, büfében vagy éppen egy kifőzdében.

Milyen berendezést válasszunk?

Mindenképpen olyan ventilátorra lesz szükségünk, amelyet ipari célra terveztek, és képes a folyamatos, üzemszünet nélküli működésre. Szükség van páraérzékelőre is a készülékben, amely a levegő megemelkedett páratartalma esetén magasabb fokozatra kapcsolja a berendezés teljesítményét.

A kapacitás is lényeges szempont, mert ha túlságosan kis teljesítménnyel bíró légtechnikai berendezést építtetünk ki, egyszerűen nem lesz biztosítva a megfelelő légcsere. A ventilátorok.hu termékoldalain mindig tájékozódjunk pontosan arról, hogy az adott ventilátor mekkora teljesítményre képes és milyen maximális légköbméterű helyiség légcseréjére alkalmas.

Nagykonyhai ernyők

Úgynevezett nagykonyhai ernyők is vásárolhatóak, amelyek labirintus filterrel vannak ellátva. Ezek a szűrők a lecsapódó zsír, olaj és pára összegyűjtésére szolgálnak, amelyek az ernyőtest alján körbefutó csatornában lefolynak, így maximálisan tisztítják a konyha belterének levegőjét. Az így kikerülő szennyeződések egy úgynevezett zsírcsapon keresztül leereszthetőek, így a berendezés könnyen tisztítható.

Ezek az ernyők fali, sziget és snack kivitelben is kaphatóak már, a konyha belmagasságához igazodva, és akár a mennyezetre is szerelhetőek, hogy ne foglaljanak el értékes helyet a munkaterülettől.

Léteznek befúvásos ernyők, amelyek célja, hogy az elszívott levegőt friss levegővel pótolják, hiszen a folyamatos légcsere elengedhetetlen. Abban az esetben, ha a konyhában gázüzemű berendezések is vannak, rendkívül fontos, hogy a friss levegő folyamatosan pótolva legyen a helyiségben a biztonságos munkavégzéshez.

Fontos a szakszerű kivitelezés

Hangsúlyozzuk, hogy a légtechnikai berendezések telepítésekor rendkívül fontos a szakszerű kivitelezés. Ahhoz, hogy a beltér levegője alkalmas legyen az egészséges környezetben történő biztonságos munkavégzéshez, a szellőztetőventilátornak minden elvárásnak meg kell felelnie, tökéletesen kell funkcionálnia a helyiségben. A legjobb, ha szakemberre bízzuk a tervezés és a kiépítés folyamatát.

 

(Fizetett PR cikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!