Örök klasszikus: az akácméz (x)
Örök klasszikus: az akácméz (x)

www.termeszetizei.hu

2024. 11. 26.
Amikor mézet tervezünk vásárolni, elsőként a jól ismert akácméz jut eszünkbe. Vajon mi lehet az oka? Érdemes velünk tartani, és kiderül! A boltok polcain is ez található meg leggyakrabban a virágmézek mellett. Alapnak tekintjük, mégis aranyló színével és egyedi ízével más, mint a társai.

Ez egy PR cikk

Nem véletlen, hogy a természetízei.hu vitamézes kínálatában az akácméz is előkelő helyen szerepel. Mai cikkünkben ennek a mézfajtának a jellegzetességeiről írunk, kitérünk arra, hogy hol lehet felhasználni, illetve a jótékony hatásait is megemlítjük.

Mitől egyedülálló az akácméz?

Az akácméz az alapmézek között talán a legfinomabb. Édes ízű, és kevésbé savas, mint más típusok. Világos, arany színe azonnal rabul ejti a vásárlókat, pláne akkor, ha még a táplálkozásra gyakorolt pozitív hatásaival is tisztában vannak.

Válasszunk adalékanyag-mentes, termelői mézet!

Érdemes olyan akácmézet választani, ami 100%-os tisztaságú, nem keverék, és nincs is benne semmilyen adalék. Ezek általában termelői mézek, célszerű közülük vásárolni. Hogy mi mindent tartalmaz? Egy 100 g-os kiszerelés 1270 kJ energiát, 78-81% szénhidrátot, 19-21% vizet és 0,03% fehérjét. Vagyis kizárólag egészséges, természetes szénhidrátokat, ugyanakkor a zsír teljesen hiányzik a komponensei közül.

Pozitív élettani hatásokról röviden

Egyéb mézekhez hasonlóan az antibakteriális hatása a legkiemelkedőbb. Rendszeres fogyasztásával roborálni tudjuk az immunrendszerünket, megfázás esetén pedig segít enyhíteni a torokpanaszokat.

Felhasználási területek

Az akácmézet szinte mindenhez fel tudjuk használni. Tökéletes kiegészítője teasüteményeknek, desszerteknek, de nagyon jól harmonizál pirítóssal és joghurttal is. Mivel lassabban kristályosodik más típusoknál, puha, krémes textúrája hosszú ideig megmarad. Ezért is sokak kedvence.

Hogyan tároljuk?

Napfénytől védett helyen, szobahőmérsékleten célszerű tárolni, ha sokáig élvezni szeretnénk különleges ízvilágát és pozitív hatásait.

Mire figyeljünk a fogyasztásnál?

Amikor mézet fogyasztunk, akkor ügyeljünk arra, hogy forró italokba ne tegyük, mert elveszíti jótékony tulajdonságait. Ugyanakkor az sem elhanyagolandó, hogy okozhat allergiás panaszokat, ezért érdemes szakemberrel konzultálni, ha beépítenénk az étrendünkbe.

Kizárólag megbízható forrásból vásároljunk, mert nagyon sok ultrafinomított méz van már a piacon, azok pedig köszönőviszonyban sincsenek az eredeti verziókkal. Ha például a természetízei.hu vitamézes mellett döntünk, a magas minőség garantált bármely méz esetében.

Webáruházuk fajtamézei között nemcsak akácméz, hanem többek között pitypang-, napraforgó-, gesztenye-, hárs-, repce-, selyemfű és erdei méz is található. Válogassunk kedvünkre, biztos, hogy egyikben sem fogunk csalódni!

 

(Fizetett PR cikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!