Megszólalt Ahmadinezsád egykori ördögűzője: komoly tervei lehetnek a volt iráni elnöknek
Megszólalt Ahmadinezsád egykori ördögűzője: komoly tervei lehetnek a volt iráni elnöknek

x/Mahmoud Ahmadinejad

2024. 05. 14.
Mahmúd Ahmadinezsád volt iráni elnök egykori ördögűzője, akinek az volt a feladata, hogy megvédje őt a gonosz szellemektől, elárulta, hogy a volt elnök rendszeresen tart titkos találkozókat új csapatával a 2025-ös elnökválasztásra való felkészülés jegyében.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is adunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek: a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Abbász Amirifar, aki

megszakította kapcsolatait Ahmadinezsáddal, miután a volt elnök 2011-ben szakított Ali Khamenei legfelsőbb vezetővel,

továbbra is fenntartja kapcsolatait az ultrakonzervatív Pajdari párttal, amely egyesek szerint még mindig kapcsolatban áll a volt elnökkel.

Amirifar a Khabar Online-nak elmondta, hogy Ahmadinezsád reméli, hogy Khamenei teljes politikai patthelyzet esetén visszahelyezi őt az elnöki székbe. Megjegyezte, hogy míg a korábbi reformpárti elnök, Mohammad Khatami valamiféle kompromisszumot kötött Khameneivel elnöksége idején,

Ahmadinezsád elárulta Khameneit, annak ellenére, hogy Khamenei erősen támogatta őt.

Kifejezte továbbá véleményét, miszerint a büszke Ahmadinezsád csak azért tűri meg a Helytállási Tanácsban betöltött pozícióját, ahol főellenségének, Sadeq Amoli Laridzsáninak van alárendelve, mert ez a szerep megvédi őt a rezsimmel szembeni ellenzékiség vádjától.

Az Ahmadinezsáddal szemben immár kritikus Amirifar kijelentette, hogy többé nem kíván vele kapcsolatban állni, de nem bánta meg a volt elnökkel való együttműködését.

Sadeq Mahsoulit, a Pajdari vezetőjét is bírálta, amiért kétes körülmények között vagyonra tett szert. Amirifar azt állította, hogy Mahsoulinak még háza sem volt, amikor Ahmadinezsáddal kezdett dolgozni. A párt növelte parlamenti mandátumainak számát a március 1-jei választásokon, miután a keményvonalasok több száz más jelöltet akadályoztak meg az indulásban. A Pajdari a május végén összeülő új parlament irányítására készül.

"Amikor Ahmadinezsád összeveszett Khameneivel a hírszerzési miniszteri posztra való választásuk miatt, négyszemközt figyelmeztettem a volt elnököt...

Nem állhatsz szemben Khameneivel"

- mondta Amirifar.

Majd így folytatta: "Most, ami a rezsimet illeti, Ahmadinezsádnak vége. A felismerhetetlenségig megváltozott, és támogatja a táncosokat és a homoszexuálisokat.

A rezsim nem fogja többé megengedni, hogy hatalmi pozícióban legyen"

Amirifar megismételte, hogy sokan azok közül, akik korábban Ahmadinezsáddal dolgoztak, most Raiszi elnökkel dolgoznak.

(Iran International/Hetek)

.

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!