Gasztronómiai mennyország a belváros szívében (x)
Gasztronómiai mennyország a belváros szívében (x)

www.mak.hu

2025. 07. 25.
A hírek másról sem szólnak, minthogy a főváros szívében egészen új dimenziót nyitott meg a kortárs magyar gasztronómia. Létezik ugyanis egy olyan, különleges étterem, amely nemcsak újragondolta a hagyományos magyar ízeket, de regionális kincsekkel és progresszív konyhatechnológiával is operál. Ezen jellemzők pedig egy egészen más világot tárnak elénk. Az étterem az elmúlt években nemcsak a hazai, de a nemzetközi sajtó figyelmét is felkeltette - nem véletlenül.

Ez egy PR cikk

Az étterem filozófiája

A fine dining étterem elgondolása egészen forradalmi, hiszen amellett, hogy erősen épít a lokalitásra, a jövőbe is mutat. A séf és csapata rendszeresen felkeresi a Kárpát-medence különböző régióit, hogy autentikus, szezonális, és lehetőség szerint bio alapanyagokat kutasson fel.

Ezekből alkotják meg az étterem egyedi, többfogásos menüsorait, amelyek nem csupán ízélményt nyújtanak, de egy-egy tájegység történetét is elmesélik a tányérokon keresztül. Nem meglepő tehát, hogy aki felkeresi az éttermet, páratlan fogásokkal gazdagodhat.

A kínálat alapvető elemei

A MÁK kínálata három elemre épül. Letezik egy olyan menüsor, amely belépő szintű, három fogást tartalmaz és főként dél-magyarországi inspirációkkal rendelkezik. Aki ennél egy kicsit többre vágyik, annak érdemes kipróbálni az öt fogásos menüsort, amely már mélyebbre kalauzol az ízek világában. A legtöbb fogást tartalmazó menüsor hét részből áll, amely valódi ünneppé teszi az étkezést.

A hétköznapokon elérhető ebédmenü ugyanakkor elérhető áron nyújt ízelítőt az étterem finomságaiból. Kérhető két-, három- vagy négyfogásos verzióban is. Ha egy munkanap közepén vágyunk ínycsiklandozó falatokra, hétfőtől péntekig is ajánlott betérni a helyre.

Ami miatt igazán különleges

Ami igazán megkülönbözteti más éttermektől, az az egyensúly és a letisztultság. A minimalista, fehér téglás belső tér, a nyugodt hangulat és a természetes tónusok hozzájárulnak ahhoz, hogy az étel kerüljön a fókuszba. A kreatív tálalás mellett azonban szerepet kapnak a különleges italpárosítások is. Az étteremben alkoholmentes, fermentált italok is elérhetőek, amelyek a borpárosítás alternatívájaként tarthatók számon.

Ezek tudatában egyáltalán nem meglepő, hogy a fine dining étterem több elismeréssel és díjjal is büszkélkedhet. Vendégeket a hét közepétől fogad délután és este, szombatonként azonban ebédidőben is nyitva áll. A foglalás erősen ajánlott, pláne hétvégén, hiszen a hely roppant népszerű.

A MÁK tehát nem egy egyszerű étterem, hanem egy kulináris műhely, ahol a hagyományos magyar ízek kortárs formában születnek újjá. Itt minden egyes falat mögött gondolat, érzés és szándék van. A hely tökéletes választás mindazoknak, akik különleges gasztronómiai élményre vágynak, akár egy ünnepi vacsora, akár egy inspiráló hétvégi ebéd keretében.

 

(Fizetett PR cikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!