Antifa-per: megszüntetik a fogva tartás miatt panaszkodó olasz nő letartóztatását
Antifa-per: megszüntetik a fogva tartás miatt panaszkodó olasz nő letartóztatását

Youtube/euronews en français

2024. 05. 15.
Megszünteti az "antifa-ügy" elsőrendű vádlottjának letartóztatását 16 millió forint óvadék ellenében a Fővárosi Ítélőtábla szerdai végzésével és elrendeli bűnügyi felügyeletét - tudatta a bíróság honlapján közleményben.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is adunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek: a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Az ügy kapcsán január végén írtuk, hogy Olaszország beidézte Magyarország nagykövetét, illetve Antonio Tajani olasz külügyminiszter Szijjártó Péterrel tárgyalt, miután közfelháborodást váltott ki az olaszoknál, hogy egy budapesti bíróságon bilincsben vezettek elő azt a szélsőbaloldali nőt (az elsőrendű vádlottat), aki a gyanú szerint részt vett magyar járókelők brutális meglincselésében, aztán pedig a fogva tartás körülményeire panaszkodott.

Az ügyben a Fővárosi Főügyészség vádirata alapján folyik büntetőeljárás a Fővárosi Törvényszéken az elsőrendű vádlott ellen testi sértés kísérlete miatt. 2023. február 9-11-én Budapesten öt, egymással összefüggő támadás történt, melyekben négyen súlyosan, öten könnyebben sérültek meg. Három feltételezett elkövetőt február 11-én elfogtak: egy 38 éves olasz állampolgárságú nőt, egy 29 éves német férfit és egy 26 éves német nőt. A Fővárosi Főügyészség korábban azt közölte: az elkövetők szélsőjobboldali nézetekre utaló öltözékük miatt támadtak számukra ismeretlen, a "kitörés napja" elnevezésű rendezvény résztvevőinek vélt sértettekre.

A vádlott a bűnügyi felügyelet helyéül kijelölt budapesti ingatlant csak a bíróság külön engedélyével hagyhatja el, a magatartási szabályok megtartását pedig a vádlott mozgását nyomon követő technikai eszközzel kell ellenőrizni.

 

(MTI / Hetek)

.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!