Ez egy PR cikk
A természeti szépségek mellett történelmi látnivalókban sincs hiány, és a kultúra is bőven terem különlegességeket ebben az országban. Olaszországban található például Firenze is, amit a reneszánsz bölcsőjeként emlegetnek. Egyedülálló műalkotásokat tekinthetünk meg, ha erre járunk, de a divat világáról se feledkezzünk meg.
Az olaszok az élet szeretetéről is híresek, ami nemcsak sajátos laza életstílusukban nyilvánul meg, hanem a vendégszeretetükben is. Aki Olaszországba látogat, annak bizonyosan remek étkezésekben lesz része, hiszen az itteni emberek különös hangsúlyt fektetnek az ételek elfogyasztására is, nem csak az elkészítésükre.
Mindenkinek rögtön az eredeti olasz élelmiszernél beszerezhető tészták jutnak eszébe, ha a térség kulináris élvezetei kerülnek szóba. Természetesen az olasz konyha nem csupán pasta és pizza, hanem jóval többet nyújt ennél. Nem véletlenül az egyik legismertebb és legkedveltebb a világon.
Ám van egy jó hírünk! Szerencsére nem kell elutaznunk minden héten ebbe az országba, ha fenséges olasz ételeket szeretnénk fogyasztani, mert az eredeti olasz élelmiszer munkatársai megteszik helyettünk. Ők ugyanis közvetlenül innen szerzik be készletüket, amiket egyszerűen megvásárolhatunk náluk.
Ha pedig kedvünk támad és időnk is engedi, bármikor tölthetjük a vakációt Olaszországban, ám abban az esetben sem kell lemondanunk finomságaikról, ha éppen nem nyaralunk. Ezzel otthonunkba hozhatjuk a vérbeli mediterrán életérzést, az “édes életet”.
Az olasz konyha népszerűségének titka az ízletes ételek mellett abban is rejlik, hogy egyszerű, de minőségi alapanyagokkal dolgoznak, illetve az ételkészítési eljárások sem bonyolultak. Egy kezdő szakács is könnyedén el tudja készíteni az ételeket, úgyhogy ha olyan terveket szövögetsz, hogy megtanulsz főzni, ez remek lehet elindulásnak.
Ahogy már említettük, az egyik legkedveltebb a tészta, azaz a pasta, amit rengeteg módon készítenek el, különféle szószókat és mártásokat használnak. A tészták a formájukat és méretüket tekintve is igencsak változatosak. Természetesen nem maradhat le róluk valamely híres olasz sajt sem, például a parmezán vagy a gorgonzola.
A növényi olajok, főleg az olívaolaj alkalmazása széles körben használatos a főzéshez és a sütéshez, bár az északi vidékeken inkább vajat használnak. Illatos fűszerekben sincs hiány, de a desszertek rajongói sem fognak éhesen távozni egy olasz étkezésről.
Végül, de nem utolsósorban pedig az olasz kávé és maga a kávézás szertartása is egy igazi kulináris élmény, ami megkoronázza az étkezéseket, vagy akár egy reggeli vagy délutáni sziesztázást is.
(Fizetett PR cikk)