Ez egy PR cikk
A legnépszerűbb egytálételek és számtalan egyedi, ötletes étel receptje is fellelhető a Receptneked.hu oldalon, Mi is innen válogattunk, hiszen itt mindenki megtalálja a szájízének és a konyhai rutinjának is megfelelő fogást.
Amikor egy amerikai filmet nézünk, a családi összejöveteleken javarészt két ottani étellel lehet találkozni a képernyőn. Vagy valamilyen grillétel van terítéken, vagy a mac and cheese. Ennek a sajtos tésztának a lelkét két dolog adja. Egyrészt nagyon fontos, hogy jól tudjunk hozzá besamelmártást készíteni, másrészt pedig nem szabad a véletlenre bízni a sajtválasztást. Ehhez ugyanis kimondottan vörös cheddarra lesz szükség.
Nálunk kimondottan nagy hagyománya van a rakott ételeknek. Gondoljunk csak a rakott krumplira vagy éppen a rakott karfiolra. Ezeknek az egyszerűségükben rejlik a bájuk, de mégis az apróságok tudják csak igazán egyedivé varázsolni őket. Ilyen lehet, ha a beletett húsfélékkel megbolondítjuk őket picit, például valamilyen füstölt típussal, vagy éppen meglepő módon húsgombócot teszünk a rakott ételbe.
A görögök egyik nemzeti eledele, amiért odavan a világ, szintén az egytálételek közül került ki. A muszaka nem más valójában, mint rakott padlizsán, amit az egyéb zöldségek, valamint a húsos ragu tesz majd igazán teljessé. Könnyen, gyorsan elkészíthető, és megfelelő fűszerezés mellett szinte bárki kedvelni fogja.
A fajitas tökéletesen alkalmas arra, hogy nagy társaság számára tudj egyszerre nagy mennyiségben ételt főzni. A kiindulási alap többségében grillezett csirkehús hagymakarikákkal, paprikával, esetleg paradicsommal és kukoricával. Ezeket összesütik, majd tortillalapra halmozva tálalják, de nem ritka az sem, hogy valamilyen tésztával egybekeverve megsütik tálalás előtt, és így egy igen komplex és laktató ételt kaphatunk.
A mexikói ételek sajátos velejárója, hogy alapvetően igen fűszeresek, csípősek. Amennyiben van gyermek is a társaságban, természetesen el lehet hagyni ezt, de ha igazán autentikus élményre vágyunk, elengedhetetlen, hogy némi chili is kerüljön majd a fajitasba.
Az olasz konyha egyik legnagyobb előnye az egyszerűségében rejlik. A lasagne azon ételek közé tartozik, amelyeket bárki tökéletesen el tud készíteni egy kis odafigyeléssel. A tészta - húsos ragu - besamel kombináció tökéletes ízorgiát alkot, ha pedig egy kis füsttel is megbolondítjuk, maga lesz a mennyország.
(Fizetett PR cikk)