A Túlélés törvényei című műsorral világhírre szert tevő kalandor elmondta, hogy tévedett, amikor úgy gondolkodott, hogy a növényi alapú étrend jót tesz a környezetnek és az egészségnek – írja a The Telegraph.
Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is ajándékozunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.
„Néhány évvel ezelőtt még vegán voltam – sőt, egy vegán szakácskönyvet is írtam –, és (most) kissé kínosan érzem magam, mert tényleg ezt népszerűsítettem” – nyilatkozta a 48 éves Bear Grylls a PA-nak.
„Úgy gondoltam, hogy ez jót tesz majd a környezetnek, és azt is, hogy még az egészségemnek is jót tesz. (De) idővel, (több) tapasztalattal, tudással és (egy kis) tanulmányozással rájöttem, hogy mindkét vonatkozásban tévedtem”
– fogalmazott.
A TV-sztár még 2015-ben adta ki a szóban forgó szakácskönyvet „Fuel for Life” címmel, amely akkoriban azzal a mottóval jelent meg, hogy „maximális egészség elérése csodálatos tej-, búza- és cukormentes receptekkel”.
Nyolc év elteltével azonban úgy tűnik, az ellenkezőjéről győződött meg a sztár. Az interjúban Grylls közölte, hogy ma már az általa csak „ősi életmódnak” nevezett életstílus szószólója.
„Megtaláltam egy ’ellenkulturális’ életmódot, aminek része a vörös hús és a belsőségek fogyasztása – olyan természetes táplálékok ezek, amelyeket évezredekkel ezelőtt élt őseink több százezer évig ettek volna.”
Mint hozzátette: „Igyekeztem jobban figyelni a testemre, hallgatni a természetre, és már egyáltalán nem hiányoznak a zöldségek. A közelükbe se megyek, és soha korábban nem éreztem magam erősebbnek. Soha nem volt jobb állapotban a bőröm és a beleim."
(Telegraph / Insider / Hetek)